Thursday, April 30, 2009

Kem Asas Jurulatih Pendidikan Luar


Para peserta bersama Jurulatih bergambar selepas sesi penutupan

Nancy, Rosnini, Tn.Sabanor, Tn.Pius n Santhy

24-29.04.09, sya terlibat dgn kursus asas ju pendidikan luar sana kem malangang, kiulu. seramai 56 org yg terlibat dengan 16 jenis aktiviti. Kalau cerita pasal penat...memang penat and tak cukup rehat ba... Ju hanya ada 8 org je nak handle 16 akt...hehehe...taduduk geng...

Walau bagaimana pun, semua akt dapat dijalankan dengan jayanya berkat sikap tolong-menolong antara ju dan juga peserta....sya secara peribadi menyatakan ini adalah kumpulan peserta kursus yg terbaik sya pernah latih...Yg bikin rusaknya adalah salah seorang peserta yg hilang semasa akt. orienteering hingga ke pagi...Mengikut cerita mangsa, dia kana tapuk oleh"kawan-kawan" sana tepi sungai...eeeee...bikin takut....

Akt. kumpulan - membina logo pada bendera

Akt. Malaysia Cergas

Akt. tarian tolak bala....hehehe...

Protokol membuat laporan sebelum akt dijalankan

Upacara menyerahan bendera sebagai tanda berakhirnya perkhemahan

Salah seorang peserta menerima sijil tanda tamatnya kursus mereka

Pegawai Perasmi diapit oleh Ketua Unit dan Penolong Pengarah Logistik

Pada mulanya ketiga3 peserta ni, dikatakan telah melakukan kesalahan semasa kem solo.
Sebenarnya mereka diraikan sempena birthday mereka.....sori tiada hadiah..kek saja yg dpt disediakan....Happy Birthday....

Persembahan tarian pada malam kebudayaan daripada peserta..
tema: tarian 60'an...

Bacaan doa dilakukan sebelum akt Kem Solo dijalankan...

Ketua akt. Tn. Roslee melawat stesen 3...."itu amoi bilang ah..kami bukan mau jadi askar, mau tidur dlm hutan..." hehehe...

Sempat juga ba...tingu tu mata mengantuk...

Ikhtiar Hidup...kena sediakan sekurang-kuranya 3 jenis makanan daripada telur, tepung, ubi kayu, gula, garam dsb...buyuk durang ba masak dlm mestin...

Salah seorang peserta bersama dengan masakannya...ubi rebus, roti lilit + ubi. Telur n ubi kayu mana?????

6 comments:

ryn said...

peserta lg lah takut.sudahlah malam dia,solo kem di area2 sana juga.kecian amoi2 2.sampai mta izin x mau ikut.bdebar2 jugalah jantung spjg pjalanan mau p sana.hehheheheh

PapaGolf said...

Hehehe...smua org takut ba tu, kami takut kamu ada yg hilang lagi mcm mlm sbelumnya...

Thefarmer said...

kem solo di mana tu PG? Enjoy tu kan.... Kem Keningau bila beroperasi?

PapaGolf said...

thefarmer, sana kg.Namadan di Malangang ba tu juga. Enjoy juga la tingu peserta2 yg ketakutan tidur dlm gelap...hehehe..Bukan juga hutan betul cuma belukar + kebun org kampung aja. tapi buli tahan la juga "KWN2" sana, mcm2 cerita dari org kg, jurulatih yg pernah 'MERASA'dan juga peserta perkhemahan..Pasal Kem Mempikit tunggu peruntukan aja tu...dlm tahun ni kali...

Alan said...

tu 'kawan-kawan2' buli kita bawa main dart ka PG?hehehe

PapaGolf said...

Hehehe..buli kali bwa tu alan, 2long sia main, gerenti 180 terussss....